VEGETARIANSKA SMES ALA „ZNOJEMSKÁ /2 osoby
Ingredience
190 g uzeného tempehu
100 ml šlehačky
50 ml bílého vína
50 ml vody
3 kyselé okurky
3 sušená rajčata
2 stroužky česneku
1 cibule
1 jarní cibulka
1 lžíce plnotučné hořčice
sojová omáčka
mletý kmín
mletý pepř
chilli vločky
olej
Příloha:
150 g jasmínové rýže
Sůl
Postup:
Rýži propláchneme několikrát vodou. Když budeme slívat už vodu nezkalenou, doplníme rýži jeden a půl násobkem vody čisté. Osolíme, přiklopíme pokličkou a uvaříme doměkka, cca 12 minut. Nejdřív přivedeme rychle k varu a pak teplotu stáhneme.
Na pánvičce rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm dosklovata na proužky nakrájenou cibuli a posekaný česnek. Zakápneme vínem a vydusíme. Přidáme na kostičky nakrájený tempeh a chvíli restujeme. Přisypeme pokrájené okurky a sušená rajčata. Okořeníme, ochutíme dle vlastních preferencí. Přidáme pokrájenou jarní cibulku, včetně zelené části, a zalijeme šlehačkou rozmíchanou s trochou vody. Podusíme do zahoustnutí.