VEGETARIANSKA SMES ALA „ZNOJEMSKÁ /2 osoby

Ingredience

190 g uzeného tempehu

100 ml šlehačky

50 ml bílého vína

50 ml vody

3 kyselé okurky

3 sušená rajčata

2 stroužky česneku

1 cibule

1 jarní cibulka

1 lžíce plnotučné hořčice

sojová omáčka

mletý kmín

mletý pepř

chilli vločky

olej

Příloha:

150 g jasmínové rýže

Sůl

Postup:

Rýži propláchneme několikrát vodou. Když budeme slívat už vodu nezkalenou, doplníme rýži jeden a půl násobkem vody čisté. Osolíme, přiklopíme pokličkou a uvaříme doměkka, cca 12 minut. Nejdřív přivedeme rychle k varu a pak teplotu stáhneme.

Na pánvičce rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm dosklovata na proužky nakrájenou cibuli a posekaný česnek. Zakápneme vínem a vydusíme. Přidáme na kostičky nakrájený tempeh a chvíli restujeme. Přisypeme pokrájené okurky a sušená rajčata. Okořeníme, ochutíme dle vlastních preferencí. Přidáme pokrájenou jarní cibulku, včetně zelené části, a zalijeme šlehačkou rozmíchanou s trochou vody. Podusíme do zahoustnutí.

www.snedeno.cz