KATEŘINA TEUBNEROVÁ PRO ČASOPIS PANEL PLUS

Dobrý den, Katko…. Řekněte nám, jak dlouho Vaše studio působí na trhu a co vás přimělo podnikat právě v tomto oboru?

Proč jste vybrali právě kuchyně Sykora?

To je poměrně jednoduché, chtěli jsme nabídnout našim zákazníkům kvalitu. Firma Sykora vyrábí kuchyně už 26 let a jejich výrobky splňují nejpřísnější kritéria kvality, opakovaně získala certifikát řízení jakosti ISO 9001. Firma disponuje nejmodernějšími technologiemi, vlastní robotickou lakovnu, NC stroje, využívá Nano Technologií pro lakování Evermatu. Skříňky pro klienty nedodává v demontu, ale kompletují se přímo ve výrobě za pomocí speciálních strojů. Navíc firma Sykora drží krok s módními trendy, inovuje tvary, barvy a my můžeme díky tomu uspokojit i ty nejnáročnější klienty.

Kuchyň má být nejen krásná, ale hlavně praktická….

Aby kuchyň splňovala všechny své funkce, fungují zde určité zákonitosti, které se snažíme při tvorbě návrhu dodržovat. Všichni mí kolegové jsou zkušení designéři a tyto zákonitosti v praxi respektují. Snažíme se pracovat s daným prostorem co nejefektivněji, zároveň však akceptujeme požadavky klienta. Ke každému přistupujeme individuálně a než dojde k samotné realizaci, sejdeme se s klientem i několikrát jak u nás ve studiu, tak v konkrétním prostoru.

Jaké zákonitosti bychom tedy měli dodržet, abychom měli kuchyň správně sestavenou?

Kuchyň můžeme rozdělit do tří základních zón. Jednak je to zóna, kde skladujete zásoby potravin. V tomto kontextu mám na mysli potravinovou skříň a lednici. Pak je to zóna mytí, tedy dřez a myčka nádobí. Do dřezové skříňky se zpravidla ukládá odpadkový koš. Další zóna je určena pro vaření a pečení. Do těchto oblastí umisťujeme troubu, varnou desku a digestoř. Aby pohyb kuchyni byl efektivní, měly by tyto tři zóny tvořit pomyslný trojúhelník nebo by měly v pořadí skladuji, myji a vařím navazovat. Při návaznosti je třeba brát v potaz, zda je majitel levák nebo pravák. Mezi mycí zónou a vařením musí být pracovní plocha pro přípravu potravin. Do skříněk v této oblasti je vhodné umístit příslušenství, které k přípravě pokrmů potřebujeme. Například prkénka, nože, mísy, kořenky a podobně.

A jak veliké by tyto zóny měly být?

Jedna věc je optimální prostor a druhá jsou reálné možnosti, které nám konkrétní prostor nabízí. Vždy musíme najít řešení, které bude klientovi vyhovovat. Ideální pracovní plocha je 100-140 cm, minimální vzdálenost varné desky od dřezu je 60 centimetrů. Kolem dřezu by také neměly být umístěny elektrické zásuvky. Ty by měly být dále než na dosah tzv. mokré ruky. Digestoř nad elektrickou varnou deskou by měla být ve výšce minimálně 65 cm, nad plynovou pak ještě o 10 centimetrů výše. Důležitá je i výška pracovní plochy. Pokud pokrčím ruku v lokti, mezi pracovní plochou a rukou bych měla mít 15 centimetrů. Chybou ve skladbě kuchyně je přímé sousedství dřezu a sporáku a velká vzdálenost dřezu od chladničky. Ale to jsem vám řekla opravdu jen v kostce 😊

Ano, vidím, že jste profesionálové a své práci rozumíte. Co můžete nabídnout v rámci spolupráce našim členům?

Děkuji, my máme tu práci rádi a to se vždy ve výsledku projeví. Věříme, že i vaši členové nám dají důvěru a bude pro ně plánování nové kuchyně radostí. Poskytneme jim speciální packet zvýhodněných podmínek pro pořízení nové kuchyně. S konkrétními podmínkami ho na místě seznámíme.

A jak bude samotná spolupráce probíhat? Klienti nás mohou kdykoliv kontaktovat na uvedených kontaktních údajích. Nejprve proběhne první, víceméně informační, setkání. Členům SBD nabízíme možnost potkat se buď u nás ve studiu nebo přímo v konkrétním prostoru. Pro úvodní schůzku budeme potřebovat půdorys a rozměry místnosti, včetně výšky stropu, pak umístění dveří a oken, vzdálenosti od stěny a výška parapetu). Klient by měl mít představu, jaké využívá spotřebiče, kolik má nádobí a jak by ho chtěl mít uložené. Společně pak vybereme materiály, barevné kombinace a doplňky do kuchyně. V rámci zvýhodněného balíčku nabízíme domácí spotřebiče za akční ceny. Vašim členům pak připravíme v rámci balíčku zdarma 3D návrh a zdarma zaneseme i veškeré požadované úpravy až do vytvoření finálního návrhu. Poté bychom provedli odborné zaměření prostoru. Pokud klient bude požadovat, tak zajistíme přípravu elektroinstalací, odpadu a vody. Po dodání kuchyňské linky, což trvá 4-6 týdnů – podle typu zvoleného materiálu, zajistíme finální montáž kuchyně.

Děkuji za Váš čas.