Krůtí kousky s kešu oříšky / 2 porce

Krůtí kousky s kešu oříšky 2 porce

200 g krůtích prsou
150 ml drůbežího vývaru
30 g pražených kešu oříšků
3 jarní cibulky
2 stroužky česneku
2 lžíce tmavé sojové omáčky
1 cibule
1 malá sušená chilli paprička
1 lžíce rybí omáčky
1 zarovnaná lžíce Gustinu
1 lžička cukru krupice
1 lžička tamarindové omáčky nebo limetové šťávy
Příloha:
100 g rýže
sůl
 
Postup:
Nejdřív propláchneme rýži několikrát vodou, pak jí doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a dáme vařit. Nejdřív na silnější teplotu, a když začne vřit, teplotu stáhneme. Vaříme celkem 12 minut.
 
Maso rozkrájíme na malé plátky. Cibuli pokrájíme na větší kousky, česnek rozdrtíme plochou nože a posekáme. Do vyšší pánve kápneme olej, rozpálíme na vyšší teplotu a cibuli s česnekem na něm, za stálého míchání, minutku restujeme. Přihodíme maso a opékáme další dvě minuty. Zasypeme cukrem, promícháme a přikápneme sojovku s rybí omáčkou. Přidáme pražené kešu, chilli papričku a zalijeme vývarem. Dusíme další minutu a přilijeme Gustin rozmíchaný se dvěmi lžícemi vody a dochutíme tamarindem nebo limetovou šťávou. Přidáme pokrájené jarní cibulky a dusíme do zahuštění, cca 2 minuty.